Formulieren vinden

Koester formulieren

Hoe weet je of een bepaalde database bestaat? Zie voor één keer de leuke kanten aan bureaucratie.  Voordat iets wordt opgeslagen, moet het eerst worden verzameld.  Werknemers, ambtenaren, bestuurders of burgers moeten formulieren invullen waarvan de antwoorden vroeg of laat in een database komen te staan. De grondstof voor de database, het  lege formulier zelf, wordt steeds vaker online gezet. Daardoor zijn de meest obscure formulieren zijn te vinden op internet.

 Door formulieren goed te bestuderen weet je welke gegevens zoal worden bijgehouden. Elke vraag leidt tot een antwoord die in een database is opgeslagen.

Hier zijn er drie:

 

–       1. Klachten- en ideeënformulier  Vereniging van geneeskundige hulpverlening GHOR

–       2. Formulier van de woongroep Marenland Appingedam voor meldingen van vervuiling, overlast huisdieren, stank of bedreiging van bewoners.

–       3. Meldingsformulier van Centraal Meld- en Informatiepunt Identiteitsfraude en –fouten

 

Dit zijn lege formulieren. Als je weet dat er formulieren worden ingevuld , weet je dat de informatie van die formulieren in een database staat.

 

Hoe vind ik formulieren?

 

Je vindt meer formulieren dan je lief is. Alleen al met onderstaande zoekopdracht vind je ruim 18.000 formulieren. Dit is relatief simpele zoekactie omdat je niet aangeeft in welke sector je een formulier zoekt:

“formulier voor”

 

Hiermee voorspel je wat je graag wilt zien in het document: dat in het formulier staat waarvoor het formulier is.
filetype:pdf

 

Hiermee regel dat je alleen PDF-bestanden wilt zien, het favoriete bestandsformaat voor documentenverzamelaars.

 

site:nl

Hiermee beperk je de zoekactie tot alleen Nederlandse websites die eindigen op .nl